JÄMFÖRBREDBAND.nu PRESENTERAR

JÄMFÖR FIBER BREDBAND - BÄSTA FIBER BREDBANDET 2020

Det kan vara svårt att välja rätt bredband. Att jämföra fiber bredband har dock aldrig varit lättare. Välkommen!

BÄSTA FIBER BREDBANDET 2020

Dessa är dom bästa fiberleverantörerna just nu. Det bästa fiber bredbandet 2020 är som följande:

TELENOR

TELIA

OWNIT

TRE

OM BREDBAND

VI JÄMFÖR FIBER BREDBAND - SÅ ATT DU SLIPPER

När vi jämför bredband så utgår vi ifrån flera viktiga parametrar, och vi gör detta för att du ska slippa helt enkelt.

Det är väldigt tidskrävande och kräver mycket research, men vi är säkra på att vi har sammanställt en lista av Sveriges absolut bästa fiber bredband 2020. Det kan vara en skrämmande uppgift att välja mellan de bästa leverantörerna, särskilt när du måste överväga så många olika alternativ. Låt oss hjälpa till att göra ditt beslut lättare genom att tillhandahålla en lista över de bästa internettjänsterna i ditt område.

VAD ÄR FIBER BREDBAND?

Bredband är en teknik som används för att få tillgång till internet till ditt hushåll. Det finns i två typer: standardbredband (även kallad ADSL) och fiberbredband (även kallad fiberoptiskt bredband).

VI ÄR HÄR FÖR ATT HJÄLPA TILL

Om du fortfarande är osäker på vilken internetleverantör du behöver har vi svarat på några vanliga frågor nedan för att hjälpa dig. Oavsett om du är osäker på vilken hastighet du behöver, är intresserad av fiberinternet eller vill ha information om samlade planer, har vi täckt nedan med vår guide till den bästa internetleverantören i närheten.

SKILLNADEN MELLAN FIBER BREDBAND OCH ADSL BREDBAND

ADSL bredband – Det här är bredband där din koppartelefontråd bär signalen från ditt hus hela vägen till telefonväxeln. Koppar kan inte transportera höghastighetsbredband någonstans i närheten av såväl som fiberbredbandsburk. Därför är standard ADSL bredband nästan alltid betydligt långsammare och ofta lite billigare.

Fiberbredband – Fiber eller fiberoptiskt bredband använder ljusstoppade långa glaskablar. Tekniken är komplex och svår att förstå, men resultatet är inte: Fiberbredband är mycket snabbare. Där ADSL kan bära en signal upp till cirka 20 Mbps över typiska avstånd (oftare runt 10 Mbps), med fiber är himlen gränsen. Vissa Virgin Media-fiberoptiska erbjudanden överstiger 350 Mbps.Men inte alla fiberbredband är lika. Det finns faktiskt två typer: FTTC och FTTH. Du behöver inte oroa dig för närvarande eftersom bara FTTC är allmänt tillgängligt. Men för grundlighetens skull, här är en kort förklaring.

SKILLNADEN MELLAN FTTC OCH FTTH FIBERBREBAND

FTTC – Står för “fiber till skåpet”, och betyder att ditt bredband använder fiberoptiska kablar så långt som till det gröna skåpet (de du ser på gatuhörnen) och använder sedan din kopparstelefonlinje resten av vägenFTTH (även ibland kallad FTTP) – Står för “fiber till hemmet” (FTTH) eller “fiber till lokalerna (FTTP)”. Båda betyder samma sak. Med FTTH löper fiberkablarna hela distansen, inklusive från skåpet till ditt hem. Fördelen med FTTH är att den kan leverera en mycket snabbare bredbandssignal än FTTC, som fortfarande måste förlita sig till viss del på kopparkablarDu behöver inte oroa dig för FTTC och FTTH när du väljer en bredbandsavtal, eftersom alla erbjudanden för närvarande är FTTC, såvida du inte är en av de 1-2% lyckliga att bo på bara en handfull platser.

JÄMFÖR FIBER ERBJUDANDEN

Hur hittar jag fibernätet som passar mig?Att hitta rätt erbjudande beror på några skillnadsfaktorer: Behovet av ditt hushåll, din budget, om du har en föredragen leverantör, om du vill buntra den med TV och mer. När du väl har en idé om vad du är ute efter i alla dessa avseenden kan du använda våra jämförelsesverktyg (ovan). Här är några tips som hjälper dig att bestämma vad du vill.

HUR MAN VÄLJER FIBERHASTIGHET

Det finns många väldigt komplexa sätt att göra detta, men en bra tumregel är att ta 10 Mbps för varje person i ditt hushåll som använder internet, sammanställa det och använd sedan det numret för att vägleda ditt val. Det finns ett par tillägg till denna formel som du kan behöva överväga:Spelare – Om en medlem i ditt hushåll är en spelare och regelbundet gillar att ladda ner, spela och strömma videospel online, bör du fördubbla deras bidrag till 20 Mbps4K (UHD) TV – För varje 4K TV i huset bör du lägga till ytterligare 10 Mbps. 4K är den senaste HD-TV-tekniken, så du bör veta om du har den. Om du inte är säker, fråga eller ta reda på detVarför välja fiberbredband?Fiberbredband är minst tre gånger snabbare, men det är fortfarande tveksamt om varje hushåll faktiskt behöver det. Här är skälen till att du kan:

bäst fiber bredband

HUR MÄTS BREDBANDSHASTIGHETER?

Hastigheten som mäts när vi pratar om bredband är “hur snabbt överförs data”.När du klickar på en länk till en webbplats eller skickar ett e-postmeddelande är det hastigheten för dataöverföring som avgör hur snabbt du ser ett svar.

Vanligtvis ser du bredbandshastighet uppmätt i Megabits per sekund (Mbps).Folk antar ofta att en nedladdningshastighet på 1 Mbps låter dem ladda ner en 1 MB (Megabyte) -fil på en sekund.

Det skulle vara trevligt och enkelt men tyvärr är det inte fallet.En Megabit är 1/8 så stor som en Megabyte, vilket innebär att du behöver en anslutning på 8 Mbps för att ladda ner en 1MB-fil på 1 sekund.

FIBER ÄR MYCKET SNABBARE

Surfa på nätet, använda sociala medier, använda appar på din telefon, multiplayer-spel (inte ladda ner spelen utan spela dem), nätbank, dela foton – alla dessa aktiviteter och många andra som dem kräver faktiskt inte mycket fart . Om det är sådana saker du exklusivt gör, räcker antagligen med en gammaldags ADSL-anslutning.Men om det finns flera personer i ditt hushåll och de gillar att strömma filmer i high definition, laddar du ner spel och / eller filmer den hastighet du behöver snabbt monteras upp.

FIBER GER BÄTTRE VALUTA FÖR PENGARNA

En gång var det en tydlig åtskillnad mellan prissättningen av fiber kontra gammaldags ADSL-bredband. Fiber är mycket snabbare / bättre och med det att de nyare teknikleverantörerna skulle prissätta dem i enlighet därmed, med fiberbredband kostar allt upp till dubbelt så mycket. Det är helt enkelt inte fallet längre.Här, i skrivande stund i mitten av 2018, är de billigaste fiberaffärerna drygt 20 £ per månad, med ADSL-paket som svävar runt ett par pund per månad billigare.

FIBERBREDBAND KLARAR MÅNGA ENHETER

Har du lagt märke till hur du kan ansluta praktiskt taget allt till internet idag? De flesta hushåll har en dator av något slag – som måste anslutas. Om den har en skrivare som tillverkats under de senaste två eller tre åren kommer den att vara ansluten. Din smartphone, surfplatta om du har en. I vårt hushåll vill även vår förstärkare, DVD / blu-ray-spelare och TV anslutas till internet.Beroende på hur många av dessa enheter ditt hushåll har, om det är mer än fem eller sex, är chansen stor att du måste välja

fiber bredband

VIKTIGT FÖR STORA HUSHÅLL

Det kan vara svårt att träna exakt den hastighet du behöver i ditt hushåll. Ju fler människor du lägger till, desto fler enheter måste du faktorera och desto mer komplicerat blir det. Generellt rekommenderar vi att du tillåter 10 Mbps per varje hushållsmedlem som är en aktiv, vanlig internetanvändare. Om den enskilda personen laddar ner spel och filmer eller strömmar video till YouTube eller Twitch, till exempel, bör du fördubbla det.

FIBERBREDBAND HAR I ALLMÄNHET SNABBARE ROUTRAR

Om du till exempel tar ut ADSL (icke-fiber) bredband med BT kommer det att förse dig med en BT Home Hub. Det är en okej router för lätt användning, men om du planerar att få 5+ enheter på den kommer du förmodligen att börja uppleva problem innan länge. När du flyttar upp till BT: s fiberpaket får du nu BT Smart Hub – det är ligor bättre än Home Hub. Det är osannolikt att du kommer att stöta på problem även om du lägger till den 20: e enheten till mixen.Vissa leverantörer som Virgin Media erbjuder samma router oavsett vilket paket du får. Om du plockar och suger mellan fiber och ADSL är det definitivt något du bör överväga och kontrollera från fall till fall.

DET ÄR NÖDVÄNDIGT FÖR 4k STREAMING MED ULTRAHÖG DEFINITION (UHD)

Du kommer att behöva cirka 8 Mbps per HD-ström och 25-50 Mbps per UHD (4K) -ström. Och dessa krav förvärras naturligtvis av att hushållets medlemmar vanligtvis tittar på TV vid liknande tidpunkter på dagen. Om du har mer än en streamer i huset behöver du absolut fiber. Om de strömmar i 4K och laddar ner spel och filmer till en enhet, bör du antagligen välja den snabbaste anslutningen du kan få.

BÄTTRE FÖR GAMERS

I det yttersta slutet kan ett spel som Final Fantasy XV eller Forza Motorsport 7 på PC eller Xbox One X klocka in på en häpnadsväckande 120-150 GB. Om du inte har någon aning om hur stort det här antalet är 150 GB är detsamma som ungefär 30 HD-filmer eller 43 000 låtar. Det är stort. riktigt stor. Och det skulle ta en typisk gammaldags ADSL-anslutning 36 timmar att ladda ner. Det är en lång väntan. Om du var på Virgin Medias fiber på 362 Mbps, skulle du bara vrida tummarna i ungefär en timme.

fiber bredband jämför

VILKET FIBER BREDBAND ÄR BÄST?

Ownit. Det finns inget argument på det, från Ownits konkurrenter. Det har överlägset det snabbaste (upp till sju gånger snabbare än sin närmaste konkurrent) och mest pålitliga fiberbredband i Sverige. Tyvärr finns det inte överallt.

JÄMFÖR FIBER ERBJUDANDEN

Vad är skillnaden mellan supersnabb, ultrasnabb och hypersnabbt?Bredbandsleverantörer älskar att använda dessa ord, och låter som de gör alla viska och rymdålder. Men vad menar de egentligen?

Bredband med hög hastighet

Bredband med hög hastighet har ingen officiell definition, med vad det specifikt hänvisar till förändras över tid. För tio år sedan kan “höghastighets bredband” ha hänvisat till 8 Mbps ADSL. Idag hänvisar det mer troligt till snabbfiber av något slag.Supersnabbt fiber bredband“Supersnabbt” avser alla bredbandsanslutningar med en nedladdningshastighet på mer än 24 Mbps och mindre än 300 Mbps. Hastigheter inom detta intervall är det som de flesta hushåll helst ska skjuta för.

Ultrasnabbt fiberbredband

“Ultrasnabbt” hänvisar till alla bredbandsanslutningar med en nedladdningshastighet större än 300 Mbps och mindre än 500 Mbps. Endast Virgin Media erbjuder ett allmänt tillgängligt paket i detta sortiment. Hastigheter som detta passar stora hushåll med extrema strömnings- och nedladdningskrav.

Hypersnabbt eller “gigabit” fiberbredband

Också kallad ‘gigabit’ bredband tack vare tendensen för dessa paket att stänga av 1 Gbps (en gigabit per sekund, eller 1000 megabit per sekund), “hyperfast” bredband hänvisar till alla bredbandsanslutningar med en nedladdningshastighet snabbare än 500 Mbps. Sådana förbindelser är endast tillgängliga för ett par procent av den brittiska befolkningen och behövs, utan tvekan, aldrig.

VILKET ÄR DET BILLIGASTE FIBER BREDBANDSAVTALET?

Det förändras hela tiden. För att ta reda på vad det absolut billigaste är idag, besök vår billiga bredbandsjämförelsessida – erbjudandena listas i prisordning, så vad som än är högst upp.

KAN JAG FÅ FIBERBREDBAND?

Mer än 97% av hushållen i Sverige kan nu få fiberbredband av något slag. Du kan använda vår postkodkontroll högst upp på denna sida för att vara säker på att du kan få den där du bor och för att se dagens bästa erbjudanden.

BEGRÄNSAT ELLER OBEGRÄNSAT?

Det finns knappt någon databegränsad eller datakapacitet (samma sak) idag. Om du inträffar över en, kommer du inte att spara mycket pengar, om någon, välja det. Och då måste du oroa dig för om du når den gränsen varje månad. Spara själv lite krångel och bara ta en obegränsad affär. Oavsett dina omständigheter är det alltid det bästa valet.

ÄR FIBER BREDBAND BÄTTRE ÄN ADSL BREDBAND?

Ja. Fiberbredband levererar hastigheter minst dubbelt så snabbt som ADSL, och för den snabbaste tillgängliga fibern (från Virgin Media), upp till 50 gånger så snabbt. Upptagna hushåll som använder internet mycket behöver fiberbredband.