Mobilt bredband

JÄMFÖRBREDBAND.nu PRESENTERAR

JÄMFÖR MOBILT BREDBAND – BÄSTA MOBILA BREDBANDET 2020

Det kan vara svårt att välja rätt mobilt bredband. Det är dock lätt att jämföra mobilt bredband, eftersom vi har skapat denna guide. Välkommen!

BÄSTA MOBILA BREDBANDET 2020

Jämför mobilt bredband – Nedan är de 4 bästa leverantörerna av mobilt bredband just nu.

TELENOR

TELIA

OWNIT

TRE

OM MOBILT BREDBAND

VI JÄMFÖR MOBILT BREDBAND – SÅ ATT DU SLIPPER

När vi jämför bredband så utgår vi ifrån flera viktiga parametrar, och vi gör detta för att du ska slippa helt enkelt.

Det är väldigt tidskrävande och kräver mycket research, men vi är säkra på att vi har sammanställt Sveriges absolut bästa bredband 2020. Det kan vara en skrämmande uppgift att välja mellan de bästa hemleverantörerna, särskilt när du måste överväga så många olika alternativ. Låt oss hjälpa till att göra ditt beslut lättare genom att tillhandahålla en lista över de bästa internettjänsterna i ditt område.

LETAR DU EFTER DE BÄSTA AVTALEN FÖR MOBILT BREDBAND 2020?

Då har du kommit till rätt ställe. För människor som arbetar på distans – eller tillbringar mycket tid med att pendla – är det viktigt att välja det bästa mobila bredbandsavtalet för deras behov. Du vill inte vara inlåst i ett kontrakt som inte erbjuder dig tillräckligt snabba hastigheter eller tillräckligt med data. Å andra sidan vill du inte betala ett dyrt abonnemang varje månad för data och bandbredd som du helt enkelt inte behöver. Det är här vår guide till de bästa mobila bredbandsavtalen för 2020.

På den här sidan hittar du länkar till de bästa mobila bredbandsavtal som för närvarande finns i Sverige. Marknaden är för närvarande mycket konkurrenskraftig med några överraskande namn som dyker upp. För tydlighetens skull kommer vi att inkludera tethering som ett alternativ. Tethering låter dig använda din smartphone som en trådlös Wi-Fi-hotspot; du kan till och med ha en gammal eller billig smartphone som en hotspot eller till och med använda en dual-SIM-smartphone som OnePlus 3. Observera att priserna vanligtvis ökar varje år i linje med RPI (Retail Price Index). Medan gratis Wi-Fi-hotspots kan finnas på nästan varje kafé, bibliotek och allmänna utrymme, lämnar kvaliteten och hastigheten på dessa gratis Wi-Fi-nätverk mycket att önska. Dessutom finns det legitima säkerhetsproblem när du använder sådana gratis nätverk, särskilt om du använder dem för arbete.

VI ÄR HÄR FÖR ATT HJÄLPA TILL

Om du fortfarande är osäker på vilken internetleverantör du behöver har vi svarat på några vanliga frågor nedan för att hjälpa dig. Oavsett om du är osäker på vilken hastighet du behöver, är intresserad av fiberinternet eller vill ha information om samlade planer, har vi täckt nedan med vår guide till den bästa internetleverantören i närheten.

MÅNADENS BÄSTA MOBILA BREDBANDSAVTAL

Det här är de erbjudanden vi rekommenderar mest. Vi försöker välja ut en affär för alla, oavsett om du är ute efter det billigaste alternativet eller den bästa balansen mellan ersättning och kostnad under en månad och 12/24-månaders erbjudanden. 

Vi rekommenderar Tre 3G / 4G PAYG Trio Data-SIM som är förladdad med 12 GB data och i teorin kan till och med användas utomlands som en del av den populära Feel At Home-kampanjen. Det gör att du kan komma online utomlands utan extra kostnad på 42 destinationer över hela världen där nya länder regelbundet läggs till. Kontrollera villkoren med tre eftersom dessa ofta ändras.

FÖR MEDELSTORA OCH TUNGA ANVÄNDARE

Om du planerar att använda en enorm mängd data, är detta en fantastisk affär. För endast £ 21 per månad får du obegränsad data (tillsammans med obegränsade minuter och texter), och medan uppgifterna är 4G kan du byta till de nya 5G-uppgifterna gratis – så får du också en personlig hot spot.

Kom ihåg att det är en 12 månaders affär. Du kan få SIM-kortet levererat inom tre arbetsdagar. Om du vill ha en något billigare affär kan du registrera dig i 24 månader, vilket kommer att sänka priset till £ 20 per månad. Eller gå till en rullande månadsplan, som kostar £ 26 per månad – men du är inte bunden i några långa kontrakt. Nästan alla bredbandsavtal som erbjuds i Sverige erbjuder idag trådlöst bredband. Och med goda skäl, eftersom det nu har blivit normen för varje plats med bredbandsanslutning, vare sig det är ett hem, en arbetsplats eller ett offentligt rum. Med en trådlös router som skickar Wi-Fi-signaler till alla rum kan du njuta av internet var du än är.

VEM ÄR MOBILT BREDBAND FÖR?

Alla som gillar att använda internet även när dom inte är hemma. Spelare kommer antagligen inte tycka att det är tillräckligt, men om du vill jobba eller surfa på sociala medier medan du är hemifrån är Wi-Fi uppenbarligen ett måste. För att kunna njuta av fördelarna med trådlöst bredband behöver du en trådlös router eller dongel. Dessa inkluderas dock vanligtvis när du registrerar dig hos en bredbandsleverantör – ofta gratis – och är väldigt enkel att installera utan tekniska färdigheter.

HUR DU VÄLJER DET BÄSTA 4G MOBILA BREDBANDET FÖR DIG

Vad är 4G mobilt bredband exakt? Mellan akronymer som 3G och 4G kan navigering av mobila bredbandsvillkor bli förvirrande snabbt. Här är vad du behöver veta: “Mobilt bredband” är en marknadsföringsterm för trådlöst höghastighetsinternet, som gör att du kan komma åt tornsignalnätverk via en kompatibel enhet som ett bärbart modem, surfplatta eller smartphone. Det är separat från Wi-Fi. Din mobila bredbandstjänst påverkas inte av ditt Wi-Fi och vice versa. Om du, som många Svenskar, ofta använder Internet när du är på språng – strömmar podcasts medan du pendlar till jobbet, googlar vägbeskrivning på väg till en ny restaurang eller delar favoritvideor och foton med vänner – är pålitliga och bra prissatta mobila bredbandstjänster viktiga för att hjälpa till att hålla ditt dagliga liv smidigt. För att hitta det bästa 4G-mobila internet, har vi jämfört de mest populära Svenska leverantörerna och jämförde deras abonnemang, priser och funktioner.

BERÄKNA HUR MYCKET BANDBREDD DU BEHÖVER

Innan du börjar jämför abonnemang är det viktigt att ta reda på hur mycket mobildata du förväntar dig att använda innan du väljer; på det sättet betalar du inte för överskott av bandbredd som slutar i att slösas bort. I allmänhet kan du få en bra överblick genom att överväga dina dagliga mobila internetaktiviteter: Gillar du datatunga aktiviteter som att strömma videor och musik, ladda upp foton, spela spel online eller ringa videosamtal? Är du den enda i abonnemanget, eller kommer det att vara en familj full av tunga datanvändare? Ju fler användare och desto mer datatunga aktiviteter du förväntar dig, desto högre månatliga datatillskott behöver du. Om du strömmar timmar med musik och videor varje dag, vill du ha minst 5 GB per månad. Om du huvudsakligen använder dina data för att surfa på nätet, skicka e-post och ladda upp foton, kan du förmodligen nöja dig med en 2 GB-plan. Är du fortfarande inte säker på var du faller? Fråga dina familjemedlemmar hur mycket dom använder. Våra uppskattningar är baserade på antagandet att din plan kan ge hastigheter mellan 8-12 Mbps, vilket är standard för de flesta mobila bredbandsplaner och tillräckligt snabbt för strömmande musik eller videor. Utöver datagränser vill du också ta hänsyn till hastighet, utrustning, specialfunktioner och pris när du väljer ditt abonnemang, som vi täcker nedan. Ingen av dessa faktorer är nödvändigtvis dealbreakers – det är upp till din personliga preferens och individuella dataanvändningsvanor.

TA REDA PÅ VILKEN UTRUSTNING DU BEHÖVER

När det gäller utrustning är erbjudandena ganska vanliga i olika leverantörer. Men ta reda på vilken utrustning du vill och varför kan bli förvirrande. För att göra saker och ting tydligare har vi beskrivit grunderna här. När du har identifierat dina datakrav har du några alternativ för hur du exakt kan använda den informationen när du är på språng. Och eftersom utrustning kan bli en betydande del av den totala kostnaden för din plan är det viktigt att veta vad du letar efter och vilken ny utrustning (om någon) du bör köpa.