Bredbandsleverantörer

JÄMFÖRBREDBAND.nu PRESENTERAR

BREBANDSLEVERANTÖRER – VILKA ÄR BÄST I SVERIGE?

Är du ute efter den bästa bredbandsleverantören i Sverige – en som leverarar snabbt, stabilt och prisvärt internet? Då har du hittat rätt! Vi listar Sveriges bästa bredbandsleverantörer.

HITTA NÅGOT SOM PASSAR DIG

SVERIGES BÄSTA BREDBANDSLEVERANTÖRER

Internet har aldrig varit snabbare, men vissa bredbandsleverantörer håller måttet bättre än andra. Följ med oss i vår undersökning av den svenska bredbandsmarknaden.

VI LISTAR BARA DOM BÄSTA

Vi jämför bredband från dom bästa bredbandsleverantörerna i Sverige. Inga andra.

VART BÖRJAR JAG?

De viktigaste sakerna att tänka på när du väljer bredbandsleverantör inkluderar:

  • Vilken typ av bredbandsanvändare du är
  • Hur du ansluter till internet
  • Hur mycket data du behöver
  • Hur viktig bredbandshastighet är för dig
  • Hur långt kontrakt du vill ha
  • Om du buntar bredband med TV- och telefonavtal
VI ÄR HÄR FÖR ATT HJÄLPA TILL

Vårt jobb är att hjälpa dig hitta den bästa bredbandsleverantören efter dina behov. Därför gör vi dessa jämförelser, så att du snabbt och enkelt kan avgöra vad som passar dig.

BÄSTA BREDBANDSLEVERANTÖRER 2020

TELENOR

Telenor har ett supersnabbt fiber bredband som passar dom flesta hushållen och behoven. Oavsett om ni är 2 eller 7 personer i familjen, om ni gejmar, streamar eller laddar upp filmer så håller Telenor måttet. Du väljer själv hur snabb hastighet du vill ha mellan 100, 200, 250, 500 eller 1000MB/S.

TELIA

Telia kommer in på andra plats med sitt fiber bredband. Dom har väldigt stabilt bredband som sällan strular, och det är dessutom tillgängligt i dom största delarna av Sverige. Ett väldigt bra alternativ för familjer som vill få ut det mesta av sitt internetanvändande, och passar bra för likväl äldre som barn.

OWNIT

Ownit är Sveriges snabbaste fiber bredband och passar perfekt för gamers. Det är ingen tillfällighet att dom bidrar med internet till världens största gamingcenter – Inferno Online i Stockholm. Dessutom är dom framtagna som bäst i test av Svenskt Kvalitetsindex, baserat på kundundersökningar.

TRE

Tre har också ett pålitligt fiber bredband, men det är tyvärr inte lika snabbt som dom 3 tidigare kandidaterna. Dessutom är det i samma prisklass trots att det har sämre kvalitet. Tre fungerar dock, och kan tillfredsställa de internetanvändarna som inte behöver lika snabbt internet som dom största användarna.

OM BREDBANDSLEVERANTÖRER

HUR DU VÄLJER RÄTT BREDBANDSLEVERANTÖR FÖR DIG

Att registrera sig hos en ny bredbandsleverantör kan vara ganska ett ganska stort engagemang, med kontrakt som löper på upp till två år. Du vill inte ångra att du inte inkluderar TV i ett paket, eller tycker att du har fått för en hastighet för trög för streaming av video eller spel. Även om du har vissa rättigheter att avbryta kan det sluta med stora avbokningsavgifter, så det är bättre att välja rätt bredbandsleverantör från början.

ATT TÄNKA PÅ

1) Jämförelse av bredband hittar din billigaste affären, men se till att den har de funktioner du behöver.

2) Kontrollera hastighet och nedladdningsgränser, särskilt om du tittar på videor eller spelar spel online.

3) Överväg alltid om ett paket är rätt för dig.

ATT VÄLJA DEN BILLIGASTE BREDBANDSLEVERANTÖREN

Om du bara behöver en grundläggande hastighetsanslutning kan du ofta ta det billigaste alternativet. Men ställ dig några frågor först: kommer du sannolikt att flytta innan kontraktet är slut? Behöver du en snabbare anslutning? Är du på landsbygden där standard bredbandet är väldigt långsamt? De flesta erbjudanden binder dig in på en minimitid, så tänk på dina behov innan du väljer något.

VÄLJ EN BREDBANDSLEVERANTÖR MED RÄTT HASTIGHET

Om du gör mer än bara surfning, behöver du hastigheter som stöder filmkvällar, spelsessioner och Netflix-binges. Om du använder en bredbandshastighetskollare kan du veta ungefär vilken typ av nedladdningshastighet du upplever idag, då kan du bestämma om vanligt bredband är tillräckligt, och om du får ut vad som blivit lovat av din bandsanslutning. Om du bor på landsbygden där det är svårt att ha en pålitlig kabelanslutning kan du behöva överväga 5G-bredband för att få en anständig hastighet.

VÄLJ RÄTT BINDNINGSTID

Bredbandsleverantörer får bara binda dig i högst 24 månader, men två år är fortfarande en betydande kontraktslängd. Om du inte är säker på hur dina omständigheter kommer att se ut om ett år eller två så kanske ett 24-månadersavtal inte passar bäst för dig. Medan de flesta kontrakt är 12 eller 18 månader finns det kortare och även dom utan bindningstid som bättre kan passa dina behov.

VET DINA GRÄNSER

Bredbandskontrakt utan nedladdningsgräns är allmänt tillgängliga, men många billigare erbjudanden begränsar det belopp du kan ladda ner. Trots namnet har vissa obegränsade bredbandsavtal en användningsgräns. Se till att du inte överskrider detta, annars kan det bli så att du betalar extra eller får din användning begränsad.

BREDBANDSLEVERANTÖRER TILLGÄNGLIGA I DITT OMRÅDE

Inte alla erbjudanden och leverantörer är tillgängliga inom alla områden.

Till exempel kanske du inte kan få alla bredbandstjänster om du bor på landsbygden. Andra bredbandsleverantörer kommer att ha områden i landet som de kan leverera till billigare än andra, så du kan hitta bättre erbjudanden med olika leverantörer inom olika områden.

ÖVERVÄG ETT PAKETSAVTAL

Om du gillar mycket tv, kanske du vill överväga ett paketavtal som inkluderar både bredband och TV från samma leverantör.Paketavtal kan fungera som ett bra värde för vissa, men se till att det verkligen är det bästa alternativet för dig och att du behöver alla dessa extra kanaler innan du baserar ditt val av leverantör på ett av dessa erbjudanden.

JÄMFÖR FIBER BREDBAND

Är du ute efter fiber bredband? Inga problem! Vi jämför fiber bredband från Sveriges bästa bredbandsleverantörer.

JÄMFÖR MOBILT BREDBAND

Om du vill surfa när du är på språng så kan mobilt bredband bara för dig. Ingen fara, vi jämför mobilt bredband också!